Framsidan

Planerna för kökets ombyggnad är nu mer eller mindre klara och medan vi väntar på att julen ska vara över så vi kan sätta igång (!) så leker vi med tanken på vad som kommer sen, efter köket. Troligtvis blir det så att vi satsar på entrén då. Dvs pardörren ska renoveras och sedan sättas på plats och de två befintliga dörrarna ska sättas igen. I planerna ingår även att bygga om den befintliga altanen. Tidigare hade huset en liten snickarglädjeveranda placerad mitt för ingången (som inte var centrerad på huset utan låg något förskjuten i sidled). Ungefär som i skissen nedan såg det ut i slutet av 1800-talet (som ni även kan se i bannern längst upp på sidan).

Framsidan i slutet av 1800-talet.

Framsidan i slutet av 1800-talet.

Idag har huset en betydligt större veranda, eller snarare altan, med balkong ovanpå. Den fönsteraxel som sitter till vänster om verandan har flyttats utåt för att altanen ska kunna placeras centrerat mitt på fasaden. Så här ser det ut.

Framsidan idag 2012.

Framsidan idag 2012.

Vi har haft funderingar på att återskapa den gamla verandan men det är två saker som gör att vi har ändrat oss: 1. Den var ganska liten och en något större veranda skulle vara mer användbar. 2. När det nu redan finns en balkongdörr kan vi lika gärna behålla balkongen uppe på. Vi vill dock flytta tillbaka den flyttade fönsteraxeln och göra verandan något mindre än idag för att få mer balanserade proportioner. Därför funderar vi på att placera den nya verandan mitt mellan de två yttre fönsteraxlarna. Det blir alltså varken mitt på huset eller den placering som verandan hade ursprungligen, mitt för ingången, utan något slags mellanting. Så här tänker vi oss att det skulle kunna se ut (med de nya fönstren inritade också).

Framsidan i framtiden?

Framsidan i framtiden?

Annons

Lämna en kommentar

Under Entrén, Fasaden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s