En hälsning från det förgångna

I förrgår gjorde frun i huset ett besök i Bonnstan och tittade på en kammare där man hittat gamla tidningar från 1860 tapetserade på väggarna. En liten bit hade man sparat som frun fotade av men inte läste närmare på just då eftersom det var för mörkt i kammaren. Väl hemkommen lades bilden in i datorn och undersöktes därefter närmare. Döm om vår förvåning när vi upptäcker att det som står på tidningsbiten är en kallelse för att bestämma rågång mellan Frostkåge, Kåge och Ersmark, undertecknat av ingen mindre än Johan Persson Lindström i Frostkåge – dvs den förste Lindströmaren att äga vår gård (alltså våra barns farfars farfars farfar)! Sådana gånger måste man ju nästan tro att det var meningen att denna lilla tidningsbit skulle hitta sig fram till just oss!

Kammare 226 13 okt 1860 P1000213

Annons

2 kommentarer

Under Övrigt

2 svar till “En hälsning från det förgångna

  1. Gisela Vestermark

    ibland är vekligheten …….nästan ”kuslig”, o ibland är det som TÄNKT!!!!

  2. Asta

    Visst är det lustigt hur saker och ting kan hänga ihop. Förstår att ni reagerade och att ni tyckte det var roligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s