Jo, det blir faktiskt ett golv!

Äntligen börjar vi få lite fart på golvläggandet! Det tog lite tid i början att komma på hur vi skulle göra, att få tag på ett frässtål som stämde, att få in tekniken, bygga en gig som underlättade arbetet osv. Dessutom var de första tre plankorna väldigt smala (10-20cm) så det kändes inte som det hände så mycket när vi lade in dem. Men plankorna därefter har varit 30-35cm breda och då händer det verkligen saker! Nu har vi snart lagt en tredjedel av golvet och från en planka per vecka är vi nu uppe i en planka per dag. Fortsätter vi i den takten så är vi klara nästa helg.

Det tar sig!

Det tar sig!

Vi lägger in golvet löst just nu eftersom vi vill kunna lyfta och komma åt under för att installera element, vatten och avlopp. Senare ska de spikas med handsmidd spik, synligt naturligtvis som förr i tiden. Visst är plankorna snygga?

Kopia av P1020887

Sicklade brädor.

Varje planka har försetts med frästa spår på undersidan där golvbjälkarna passas in. Vi kommer att använda de gamla befintliga spikhålen när vi spikar golvet vilket innebär att det bara blir tre spikrader fast det är tio bjälkar. Vi hade sån tur att det är ganska precis 120cm emellan spikhålen så det stämmer med vårt moderna cc60 golvbjälklag.

Urfrästa spår för golvbjälkarna.

Urfrästa spår för golvbjälkarna.

Nu funderar vi bara på om vi borde sponta brädorna istället för dymla. Vi är lite oroliga för vad som händer om man spiller något på golvet, mjölk tex, och det tränger ner i spånet. Skurvatten är väl inte så farligt där under, det avdunstar säkert, men surmjölk?

Annons

Lämna en kommentar

Under Köket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s