Framgångar och motgångar

I helgen gjorde vi en riktig ansats för att komma nån vart i köket. Vi ordnade barnvakt och fick för första gången under renoveringen en helt barnfri helg då vi kunde ägna all vår tid åt att jobba. Och jobba gjorde vi, men ändå känns det som att det inte syns så mycket. Vi har börjat lappa och laga i de plank som behöver det och så har vi börjat fräsa spånt. Vi dividerade länge om hur vi skulle gå till väga för att göra spånten. Efter att ha läst på Åsarp säteris renoveringsblogg om hur de gjorde sina kilsågade golv (här) så köpte vi oss en billig kexmaskin på Jula som vi fräser själva spåret med. Sedan har vi tagit 4 mm plywood och kapat i lagom breda bitar som vi lägger in i löst i spåret. För att göra arbetet lättare putsar vi kanterna på plywooden så är det betydligt smidigare att få nästa planka att lägga sig rätt.

Frun fräser spånt - det svåraste var att hitta en bra arbetsställning.

Frun fräser spånt – det svåraste var att hitta en bra arbetsställning.

Färdig spånt i första plankan.

Färdig spånt i första plankan.

Målet var att vi skulle hinna lägga in sex plank i helgen men så kom stormen Hilde och tog strömmen för oss så i slutändan blev det ”bara” 3 1/2 planka varav två nu är fastsatta. Vi sätter fast dem med skruv till att börja med och så ska vi byta ut skruvarna till spik så småningom när vi ser hur golvet uppför sig, om det rör på sig mycket exv. Tanken var att vi skulle fortsätta i samma anda alla helger fram till jul men så kom som sagt Hilde och i hennes spår har hon lämnat en hel del vindfällor på våra marker så nu måste vi i första hand ut och ta hand om dem så köket får åter vänta lite. Från att ursprungligen ha räknat med att köket skulle vara klart på ett halvår ungefär (dvs i september-oktober nånting) så räknar vi nu med att det nog kommer att ta upp emot ett år så till nästa påsk sitter vi kanske åter i vårt riktiga kök…

Men idag har i alla fall rörmokaren varit tillbaka till oss så nu har vi två fungerande element i köket och det är ju alltid något!

Våra "nya" element.

Våra ”nya” element.

Annons

Lämna en kommentar

Under Köket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s