Sparklåda

Nu är vi faktiskt där – vi har börjat bygga den första skåpstommen! Man kan knappt tro det är sant och den sista tiden blev det verkligen ett steg fram och tre steg tillbaka… Men här och nu byggs första sockeln, det blir lite fix och trix eftersom 150 år gamla golvplank är allt annat än jämntjocka… Bilder kommer så småningom.

Det som just nu diskuteras i hushållet är sparklådans vara eller icke vara. På senare år har det blivit allt mer populärt att bygga lantliga kök med en golvsockel längst ner på skåparna istället för att göra en sparklåda. Och det är ju otroligt snyggt, som i detta kök från Kvänum.

Kök med golvsockel istället för sparklåda från Kvänum.

Kök med golvsockel istället för sparklåda från Kvänum.

Men faktum är ju att sparklådan har en praktisk funktion. Visst är det skönt att kunna sticka in tårna under bänken när man diskar eller lagar mat? Och dessutom är ju spis och diskmaskin försedda med sparklåda så kanske det ser bäst ut om hela inredningen har det? Men ack, om det inte vore så snyggt med sockellist…

Annons

2 kommentarer

Under Köket

2 svar till “Sparklåda

  1. Asta

    Vi har faktiskt inte någon sparklåda i vårt kök utan valde att sätta golvlist. Jag har inte haft några problem med det och maken, som ändå har storlek 48 har inte sagt något han heller. Svårt att säga vad som är bäst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s