Bänkskivor

Medan vi pusslar vidare och bygger skåpinredningen i köket så funderar vi på vad vi ska ha för bänkskivor. Det vi känner först och främst är att vi vill ha ett ”äkta” material, inga compositskivor eller laminat. Eftersom köksskåparna får sekelskifteskaraktär är ju marmor det som först kommer upp i huvudet. Det är ju jättefint men vi tror inte att det skulle vara praktiskt för just oss. Tappar man ner något i bänken går det sönder och marmor är dessutom känsligt för vissa ämnen. Och om man lägger ut pengar på ett så dyrt material vill man ju inte att det ska ta skada.

Kök med bänkskiva i marmor från Byggfabriken.

Kök med bänkskiva i marmor från Byggfabriken.

Det andra som poppade upp i huvudet var att gjuta egna skivor av betong. Det är jättesnyggt det med, och man kan också färga skivan så att den blir nästan svart vilket blir en riktigt snygg kontrast till de vita skåparna. Men med betong blir ju riskerna ungefär desamma som med marmor – förutom att det blir billigare.

Kök med bänkskiva och diskho i betong från Rönnerholms.

Kök med bänkskiva och diskho i betong från Rönnerholms.

Det tredje alternativet är trä och det är nog det vi är mest inne på just nu. Antingen furu eller ek. Även det blir en snygg kontrast till det vita.

Kök med bänkskiva i trä från Kvänum.

Kök med bänkskiva i trä från Kvänum.

Vad vi än väljer så känns det ju helt fantastiskt att vi faktiskt har kommit så långt i renoveringen att det är dags att välja bänkskivor! I veckan har vi dessutom beställt ny kyl/frys, fläkt och diskmaskin och när de kommer till veckan kommer det verkligen att kännas som att det händer saker!

Annons

2 kommentarer

Under Köket

2 svar till “Bänkskivor

  1. Asta

    Trä är väl alltid fint. När vi flyttade in i huset så hade de en ho nedsänkt i trä och det får jag erkänna att jag tyckte var ganska äckligt. Det var ganska läskigt runt omkring den där hon.

  2. Det låter onekligen lite läskigt…Föredrar över huvud taget de traditionella diskbänkarna i plåt framför infällda hoar – särskilt som vi har två små barn som älskar att diska så det brukar bli rätt vått runt omkring dem…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s