Senaste köksskissen

Den riktigt uppmärksamme kanske lade märke till i förra inlägget att vi inte alls bygger köksinredningen såsom vi diskuterade i det senaste inlägget med det temat. Då handlade det om huruvida vi skulle bygga ett vinkelkök och vi hade i princip bestämt oss för det, men så gick det lite tid och ju mer vi kände efter desto mer insåg vi att det var ju inte det vi ville ha. Vi vill bara ha köksinredning längs med en vägg. Och nu blir det så. Men för att få till mer arbetsyta och mer skåpyta kom vi fram till att vi skulle byta plats på skafferiet och kylskåpet, så skafferiet blir nu fristående i ett separat hörn vilket gör att vi får rätt gott om yta. Och skulle vi tycka att vi har för lite yta så finns det gott om plats för en köksö eftersom köket är 5,2×5,2m stort. Dessutom har vi en ”ledig” vägg kvar där vi skulle kunna placera ett högskåp om vi så vill. Så för lite plats ska vi nog aldrig få i det här jätteköket! Allt eftersom arbetet fortskrider så blir skissen också alltmer detaljerad så här kommer den senaste versionen samt bilden från förra inlägget så ni kan jämföra skiss med verklighet.

Kök detaljerat024

Senaste köksskissen.

Kök på gång!

Kök på gång!

Saker som förändrats på denna skiss är tex att lådorna kommer att placeras tre och tre istället för två och två eftersom vi tyckte 30 cm breda lådor kändes mer praktiskt än 50 cm. Vi har också bestämt att kaklet kommer att sättas i förband och inte rakt över varandra. Just nu försöker vi besluta oss för om vi ska ha kromade beslag eller mässing samt om vi ska ha matchande gångjärn eller om vi ska måla in dem i samma färg som luckorna. Tänk alla dessa beslut som ska fattas!

Annons

Lämna en kommentar

Under Köket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s