Matsal eller inte?

Ju närmare vi kommer ett färdigt kök desto mer känner vi hur fint rummet kommer att bli och hur mycket vi kommer att njuta av att vara i det. Men det har skapat andra funderingar, nämligen huruvida vi ska ha en matsal eller inte. Vi har alltid tänkt oss att det lilla rummet mellan köket och vardagsrummet (ursprungligen farsun) skulle bli en liten matsal, men nu börjar vi tveka.

Bottenvåningens planlösning med matsalen i mitten.

Bottenvåningens planlösning med matsalen i mitten.

Dels så är rummets storlek inte optimal till en matsal men sen så börjar vi helt enkelt undra om vi kommer att använda rummet alls, vill vi inte hellre sitta i det stora fina köket när vi har gäster? Kanske rummet skulle passa bättre som arbetsrum/bokrum – dels storleksmässigt men också för att vi då bättre kan hålla koll när barnen får sitta vid datorn. Just nu använder vi ett av sovrummen uppe som arbetsrum men vi skulle gärna få ner arbetsrummet i bottenvåningen istället.

Matsal i jugend från Nordiska museets utställning Möblerade rum.

Matsal i jugend från Nordiska museets utställning Möblerade rum.

Den matsal vi såg framför oss var något i stil med detta jugendrum från Nordiska museets utställning Möblerade rum. Under åren har vi dessutom lyckats få ihop ett matsalsmöblemang med bord, stolar, buffé och linneskåp i Äpplet-serien som vi älskar och gärna vill använda. Men frun har sen barnsben också närt drömmar om att ha ett eget bibliotek, med vackra inbyggda bokskåp från golv till tak, en mysig fåtölj att krypa upp i och ett matchande skrivbord att inspireras vid…Vad tycker ni – matsal eller arbetsrum? Vad blir bäst?

Annons

Lämna en kommentar

Under Arbetsrummet, Bokrummet, Matsalen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s