Ett hål i väggen

För ett tag sen beslutade vi oss för att prioritera det som behövs i köket för att vi ska kunna flytta in där – även om allt är långt ifrån färdigt. Det innebär att vi just nu satsar stenhårt på att få klart för kyl/frys, fläkt och spis. I helgen togs hålet för fläkten upp genom väggen och spiroröret kom på plats.

Spiroröret på plats genom ytterväggen.

Spiroröret på plats genom ytterväggen.

Efter lite pusslande med placering av uttag så ser det just nu ut så här, i väntan på att själva fläkten och fläktskåpet ska komma på plats – och så spisen förstås.

Röret till fläkten på plats liksom uttagen.

Röret till fläkten på plats liksom uttagen.

Utvändigt såg det ut så här innan vi satt fast huven över röret.

P1030939 - Kopia

Ventilationsgallret som syns till höger i bild är från det gamla luftade skafferiet. Vi funderade på att ta bort det men bestämde oss för att låta det sitta kvar, bara utifall att. Det innebär att överskåpet till vänster om spisen kommer att vara luftat. Efter att vi satt fast kåpan över röret ser det just nu ut så här.

P1030963 - Kopia

Kåpan har vi köpt färdig från plåtslagaren. Tyvärr fanns det bara att köpa svart men vi hoppas att det på något sätt ska gå måla den i samma färg som fasaden när vi så småningom målar om huset. Visst hade det varit snyggare att kunna dra fläkten upp via taket där ingen hade tänkt på det, men efter många om och men blir det den här lösningen. Som tur är står det en stor syren framför huset just här så ingen kommer att tänka på fläktkåpan förhoppningsvis.

Annons

Lämna en kommentar

Under Köket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s