Kakel

Kakel satt i förband. Bild Sköna hem

Kakel satt i förband. Bild Sköna hem

Snart är det dags att börja kakla i köket. Kaklet är redan inköpt och ligger och väntar. Det blir ett kvadratiskt vitt kakel med fasade kanter. Vi kommer att sätta det utan fog på traditionellt vis, det vi måste bestämma oss för är om vi ska sätta kaklet i förband (dvs omlott) eller inte? Det vanligaste kring sekelskiftet 1900 var nog att sätta i förband medan rak sättning hör mer till funkisen, men vi är inte helt övertygade om att vi tycker det blir bäst att sätta omlott. Tänk alla dessa små beslut som man måste ta, som vi om tio år knappt kommer att komma ihåg…

Annons

4 kommentarer

Under Köket

4 svar till “Kakel

  1. Asta

    Jag tror dock att man gjorde lite både och. När jag letade inspirationsbilder till vårt kök hittade jag fotografier från början av 1900 talet där kaklet inte satt i förband och till och med hade mörk fog. Så jag tror att det var likadant i början av1900-talet som det är idag, alla gör inte likadant och ibland gjorde de lite grand som de själva ville.

  2. Lisa

    Snyggt! Var köpte ni kaklet och vad heter det? Är på jakt efter nåt liknande till vårt kök.😊
    /mvh Lisa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s