Villa Villekulla

Tidigare under våren fick våra barn ta över deras mormors gamla lekstuga, byggd av hennes far (lillmorfar som barnen kallar honom) 1957. Invändigt har den alltid varit omålad, förutom fönstren som är mörkbruna, så vi bestämde oss för att måla den.

Lekstugan invändigt före målning.

Lekstugan invändigt före målning.

Ungefär samtidigt som barnen fick lekstugan var det med ett hus i Gård & Torp där man inne i farstun målat väggar och fönster som Villa Villekulla. Det blev en färgsättning som vi föll för så nu håller lekstugan på att explodera i färg.

Farstu färgsatt som Villa Villekulla.

Farstu färgsatt som Villa Villekulla.

Vi använder färger som vi råkar ha hemma så färgsättningen blir kanske inte exakt som Villa Villekulla. Taket och fönsterbågarna målar vi med Jugendgrön från Gysinge, väggarna målar vi med Ahlbäcks Herrgårdsgul och de rosa fodren och listerna kommer vi att bryta fram själva med hjälp av bränd terra. Alla färger vi använder är som vanligt linoljefärg.

Villa Villekulla

Villa Villekulla

Annons

Lämna en kommentar

Under Lekstugan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s