Möss och män

Denna vinter har det varit problem med råttor i vårt hus för första gången på närmare 30 år. Vintern inleddes kall men utan snö så det var ju inte så konstigt att råttor och möss sökte sig inomhus men inte heller särskilt trevligt. Det första tecknet på råttor var ni vi hörde dem krypa omkring i bjälklaget, trösten just då var att de i alla fall inte befann sig inne i bostadsutrymmena. Tills katten en natt väckte oss med att leverera en levande råtta i sovrummet. Råttan lyckades smita ifrån henne, krypa in under byrån och dö där. Tur att det då finns en man i huset som klarar av att ta hand om råttor, döda som levande. Efter den upplevelsen såg vi till att täta grunden, sätta ut råttfällor samt skaffa en elektronisk musstörare. Vi gjorde även en insats i köket kring avloppet under diskbänken där vi såg att de hade varit. Och under några månader har det nu varit lugnt så vi trodde vi hade blivit av med dem, tills katten åter väckte oss med en present här om natten… De senaste veckorna har det töat en hel del så de små gnagarna saknar åter igen ett snötäcke att gömma sig under utomhus men frågan är var de nu tar sig in i huset? Eftersom problemet uppstod efter att vi renoverat köket och bytt golv där misstänker vi det i första hand. Vi har ännu inte satt någon golvlist i köket så på vissa ställen är det väldigt stora springor mellan golv och vägg där råttor och möss lätt kan ta sig in så nu är det prio 1 att kapa till och måla golvlisterna så vi kan få dem på plats. Tvättstugan har fått övergå från provisoriskt kök till målarrum. Förhoppningsvis ska vi lyckas få bukt med problemet…

Målning av golvlister pågår.

Målning av golvlister pågår.

Annons

4 kommentarer

Under Grunden, Köket

4 svar till “Möss och män

 1. Cathrine Persson

  Ja möss är inte roligt men det är ju bra att ni har el allert katt!
  Jag tittade på era golvsocklar – vad fina!
  Var har ni köpt dem?
  Vi har just börjat riva ut vårt ”härliga” kök från 1963/64 med dito lister och när det då finns en hel del kvar från tidigare epoker under 1800-1900-talet så vill vi gärna hitta några fina golvsockel och fönsterfoder till köket.
  /Cathrine – lite söder om er.

 2. Stackars er! Jag vet hur det är med möss i huset… Det bästa är ju att ha katt, och det har ni ju! Här har vi tätat och tätat, men man kan ju aldrig vara säker på att det räcker i ett gammalt hus. Nu var det som tur var några år sen vi hade besök senast, och det vet jag inte vad det beror på… Det är bara att hoppas att det blir bättre nästa år!!

  • Ja, katten ska verkligen ha beröm! Vi håller tummarna för att det blir bättre nu men jag instämmer med dig om att man aldrig kan vara säker på att det man gör räcker i ett gammalt hus. Det finns alltid nån mm springa nånstans som räcker för en liten mus att ta sig in genom…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s