Rapport från kapprummet 2

När man blickar tillbaka på bloggen så upptäcker man plötsligt att det var väldigt länge sedan vi gjorde ett inlägg samt att vi aldrig har sammanfattat hur det blev i kapprummet. Och när man sen går igenom våra foton så visar det sig att vi var inte så bra på att dokumentera det rummet innan vi började så det blev svårt att visa hur det såg ut före och efter. Men ungefär så här blev det i alla fall.

dscn8433

Det gamla valvet mellan köket och kapprummet igensatt och en ny dörröppning upptagen till vänster i bild.

Det första vi gjorde var att sätta igen valvet mellan köket och kapprummet och göra en ny dörröppning till vänster om den gamla. Därefter klädde vi väggarna med pärlspont och satte upp en hemmasnickrad hatthylla och förvaringsbänk på valvets plats.

img_1037

Samma vy efter renovering. I bakgrunden skymtar också den nygamla pardörren som vi har satt in. 

På andra sidan rummet bytte vi ut det gamla smala fönstret mot ett fullstort så som har suttit där ursprungligen och så satte vi igen den ytterdörr som fanns där när vi tog över huset.

dscn8434

Det nya fönstret på plats och den gamla ytterdörren igensatt. 

Eftersom vi har väldigt tjocka väggar bestämde vi oss för att lämna lite utrymme där den gamla dörren satt och så platsbyggde vi ett skoskåp där i pärlspont. Det enda som nu egentligen fatts i kapprummet är radiatorn under fönstret. Tills vidare står där ett löst elelement. På golvet har vi lagt ett linoleum click-golv som vi är jättenöjda med.

img_1038

Rakt fram den nya toalettdörren och till vänster skymtar det platsbyggda skoskåpet. 

2 kommentarer

Under Kapprummet, Uncategorized

2 svar till “Rapport från kapprummet 2

  1. Cajsa

    Hej
    Vilket snyggt golv ni har i hallen!
    Vi ska lägga nytt i köket och är ute efter liknande. Vilket märke och kulörer är det?
    Hälsningar
    Cajsa Liljequist

Lämna en kommentar