Den färdiga gästtoaletten

Just innan jul blev även den lilla gästtoaletten nere färdig. Så här såg rummet ut innan vi började.

Gästtoaletten nere före renovering.

Gästtoaletten nere före renovering.

Innan renovering satt en plasttapet på väggarna men vi valde att tapetsera om med en vanlig papperstapet. Eftersom varken dusch eller badkar finns här inne räknar vi med att det inte blir så stor vattenpåverkan på väggarna. Den tapet vi valde blev till slut Josefina från Boråstapeter, ett nytryck av ett mönster från ca 1850 men i en grön färgställning som andas sekelskiftet 1900.

Tapetsering av lilltoan pågår.

Tapetsering av lilltoan pågår.

För att skydda tapeten mot stänk vid tvättstället har vi valt att sätta upp ett stänkskydd där. Istället för riktigt kakel består skyddet av en bit Berry Alloc Kitchen Wall, ett laminatmaterial som efterliknar kakel. Det påminner om de kakelmasonitskivor som var så populära i våra trakter omkring 1900-talets mitt. Tvättstället är från Duravit, modellen heter 1930 och blandaren är från FM Mattsson, modell Rogen. Först hade vi tänkt oss Moras klassiska tvågreppsblandare men när vi fick hem den var den så stor i förhållande till tvättstället att vi ångrade oss och istället valde FM Mattssons kran och det bytet är vi jättenöjda med. För att rummet skulle kännas något större än tidigare då här fanns ett ganska stort tvättställ med underskåp så valde vi nu ett vägghängande tvättställ utan skåp. Istället kommer vi att ha ett väggskåp för handdukar, toalettpapper och dylikt.

Tvättställ Duravit 1930, Berry Alloc Kitchen Wall och FM Mattssons blandare Rogen.

Tvättställ Duravit 1930, Berry Alloc Kitchen Wall och FM Mattssons blandare Rogen.

kran

På golvet låg en plastmatta som det inte var något större fel på förutom att vi inte tyckte om färgen och mönstret. Den ursprungliga planen var därför att helt enkelt bara måla om mattan. Under slutet av sommaren började vi dock uppleva en konstig lukt från det hörn i köket som vätter mot toaletten. För att vara på den säkra sidan att det inte var någon fuktskada på gång så rev vi därför upp golvet och bytte ut isoleringen. Inga tecken på fukt fanns förutom lukten så förhoppningsvis var det bara en sån där lukt som kan finnas i gamla hus. Detta orsakade dock att vi blev tvungna att byta golv också. Egentligen skulle vi vilja plastbanta hela huset men i det här rummet gjorde vi ett undantag och lade in ett vinylgolv, Novilon Click med betongmönster.

Läggning av det nya golvet.

Läggning av det nya golvet.

I rummet fanns sen tidigare en liten modern radiator. Denna bytte vi ut mot en äldre radiator som tidigare satt uppe i hallen eftersom vi ändå behövde ett större element dit med bättre effekt.

Det nygamla elementet inne på toaletten.

Det nygamla elementet inne på toaletten.

Fodersockeln liksom golvsockeln har vi tillverkat själva, den senare består av en 14,5 cm hög bräda som vi har hyvlat fram en enkel pärla på ena kanten. Dörrfodret kommer från Byggmax och är samma som vi har använt i kök och kapprum till både fönster och dörrar.

Dörrfoder, fodersockel och golvsockel.

Dörrfoder, fodersockel och golvsockel.

Eftersom toaletten är så liten är den något svårfotad i sin helhet men ungefär så här ser den ut idag.

Den färdigrenoverade toaletten.

Den färdigrenoverade toaletten.

Annons

Lämna en kommentar

Under WC

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s