Planer för gästtoaletten

Under sommaren har vi – trots övervägande regnigt väder – lyckats byta fönstret i det blivande kapprummet samt sätta igen det lilla fönstret som fanns på toaletten nere. Tanken är nu att vi under vintern ska renovera toaletten så nu försöker vi planera för hur det ska se ut där. Vi har inte ägnat det särskilt mycket tanke tidigare, fokus har ju varit på köket, så nu står vi inför en del val. Så här ser toaletten ut i dagsläget.

Gästtoaletten nere som den ser ut i dag.

Gästtoaletten nere som den ser ut i dag.

Det är en ganska liten toalett, ca 1,6×1,7 m. På väggarna sitter en typisk 80-talstapet, golvet är täckt med en aprikosmarmorerad plastmatta och taket är obehandlat trä. Först och främst tänker vi måla taket vitt så att det nu fönsterlösa rummet blir ljusare. Eftersom plastmattan på golvet sitter bra så funderar vi på att bara måla över den, kanske i antracitgrått. Det svåraste valet är dock hur vi ska göra med väggarna. Vi har funderat på att göra dem helvita, som på bilden nedan.

Bild från Pinterest

Bild från Pinterest

Vårt hus fick toalett under 1940-talet så vi tänkte att det skulle passa med den stilen och det är fint, men kanske lite tråkigt? Så en annan fundering är att klä väggarna med pärlspont liknande bilden nedan men måla dem kimröksgrå eller lindblomsgröna.

Bild från Pinterest

Bild från Pinterest

Ett tredje alternativ vore ju att tapetsera men vi tycker det är svårt att hitta en tapet som inte gör att toaletten känns som Shabby Chic. Efter mycket funderande har vi dock lyckats komma på hur vi skulle vilja tapetsera (om vi skulle tapetsera), nämligen med ett floratryck såsom på bilden nedan.

92cc0fa3a423d497e703f6197a1438cf

Bild från Pinterest

Sandberg tapeter gör en sådan Flora-tapet, men den kostar 2700kr per rulle, så trots att vår toalett är så liten skulle det kosta över 10.000 kronor att tapetsera med den tapeten. Vi har också tittat på att göra en egen fototapet med Flora-tryck vilket skulle kosta ungefär 4.500 kronor. Billigare men fortfarande väl dyrt för ett så litet rum. Än har vi alltså inte lyckats bestämma oss för hur vi ska göra men vi har ju lite tid på oss medan vi färdigställer köket och börjar med att måla tak och golv på toaletten…

Annons

4 kommentarer

Under WC

4 svar till “Planer för gästtoaletten

  1. Boråstapeters garden party kanske? Inte riktigt samma uttryck men ändå rutorna. Tänker att det också hade varit fint med panel upptill brösthöjd och avsluta med en bredare list, så kan man ställa tavlor och spegel på den, och en tapet på den övre delen med en neutralare mönster. Kanske willow och sedan botaniska tryck i tavelramar? Willow är ju allt annat än gullig för att inte hamna i det träsket =) Ett gråmålat golv och en liten trasmatta i grönt, ljusgrå panel och grön tapet, tror det hade blivit fint! kanske även måla in skåpet i panelen?

    • Tack för de bra tipsen! Kände inte alls till Boråstapeters Garden Party men den var ju jättefin och skulle passa jättebra, för en mycket rimligare slant… En boasering med Willow-tapeten ovanför vore också riktigt snyggt. Hur ska vi kunna välja? =)

  2. stellashus

    1a bilden är inte så dum heller om man målar tex lindblomsgrönt, vi har rätt mycket pärlspont i många rum o valde bort det i badrummen för att det är trångt o just där vill man städa ofta.

    • Vi kommer också ha pärlspont i ganska många rum och det känns faktiskt som att det kan bli för mycket av det goda. Och det där med städningen stämmer ju också, profilerade snickerier samlar ju en del damm…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s