Kökstankar

Som tidigare nämnt är köket det första rummet vi tänker renovera i huset. Köket är ju det rum vi vistas mest i, ”husets hjärta”, och det är kanske också där man främst känner spåren av förra generationen på gården. Eftersom vi har ett behov att ge huset vår prägel så börjar vi här. I dagsläget ser köket ut som ni ser här på ritningen, med ett kök i vinkel.

Inredning som är från 1986-87 ser ut som på bilden nedan. Det är inget större fel på den men vi känner att vi skulle vilja ha något som passar bättre ihop med husets ålder.

Under den tid då vi har väntat på att ta över huset och gården så har vi hunnit fundera en hel del på hur vi vill göra och man kan sannerligen säga att våra planer har ändrats från dag till dag. Ett tag funderade vi på att flytta väggen som delar av den här delen av huset så att köket hamnar mot trädgården istället för som nu mot vägen, ett tag funderade vi på att ta bort väggen, wc:n och kapprummet och använda hela utrymmet som kök som det var ursprungligen. Just nu är vi dock inne på att behålla planlösningen som den är idag och bara bygga om köksinredningen samt flytta dörröppningar något. Hur ser ni på ritningen nedan.

Inredningen avser vi platsbygga själva förutom skåpdörrarna som vi kommer att tillverka av gamla fönsterbågar. Tanken är också att vi ska få in ett stort skafferi. Egentligen borde det placeras vid en yttervägg så att det kan luftas. Efter många om och men så är skafferiets placering just nu i tankarna dock vid en innervägg. På skissen nedan kan ni se ungefär hur vi tänker oss att inredningen mot norrväggen kommer att te sig.

Allt det här kan ju naturligtvis förändra sig många gånger igen innan vi kommer igång… Först av allt ska i alla fall de nygamla fönstren på plats och sedan ska vi byta golv, från plastmatta till träplank, förhoppningsvis kilsågade så att man kan ana att huset faktiskt har anor från 1700-talet!

Annons

Lämna en kommentar

Under Köket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s