Färg & tapet

För ett tag sedan presenterades äntligen Gysinges nya tapetkollektion som vi gått och väntat på. Tyvärr blev det något av en besvikelse för oss då det visade sig att den inte innehöll någon tapet som vi kände att vi ville ha just i köket. Då bestämde vi oss för att börja om från början. Stryka alla tankar på tapeter vi velat ha men som inte blivit, inte fokusera på någon särskild färg eller så utan gå in för att välja helt förutsättningslöst. Så åkte vi in till stan och bläddrade i tapetböcker. Och ta mig den om det inte lyckades! Vi har nu fastnat för en helt ”ny” tapet som vi aldrig haft i åtanke i köket tidigare (men vi hade funderingar på att ha den på övervåningen) och i en helt annan färgsättning än vad vi tidigare varit inne på. Tapeten är denna från Duros kollektion Gammelsvenska:

Jugendtapet från Duros Gammelsvenska kollektion.

Jugendtapet från Duros Gammelsvenska kollektion.

Nu när tapeten är vald är det också lättare att välja kulör på resten av köket. Det blir en ljusare bruten vit på pärlspontsbröstningen på väggarna och en något mörkare bruten vit på själva skåpinredningen. Nu väntar vi bara på att det ska våras lite mer så att vi kan börja i rätt ände, dvs byta fönster och golv innan det nya köket börjar byggas upp. Vi var ruskigt sugna på att börja riva direkt efter jul men vi insåg i sista sekunden att det var smartare att vänta för vi skulle ändå inte kunna bygga upp något förrän fönster och golv är bytta. Istället hade vi fått leva med ett provisoriskt kök desto längre och det verkar ju dumt. Men nu är det nedräkning på riktigt! Solen lyser, snön smälter och om en månad eller så bör det vara läge att sätta igång.

Annons

3 kommentarer

Under Köket

3 svar till “Färg & tapet

  1. Eva Fahlgren

    Den tapeten ni valt blir säkert jättefin i ert kök :)Den ger ett varmt intryck tycker jag. Jag tycker också att Gysinges nya kollektion inte riktigt var sådär toppenbra som jag hade önskat. Den enda tapet jag tyckte var riktigt fin var den som heter Förmaket Grå, den funderar jag på att tapetsera i hallen som en fondvägg. På de andra väggarna blir det pärlspont i en grå kulör. Ja, nu längtar man verkligen efter att få sätta igång ! Tror jag åker upp till stugan på sportlovet och börjar riva ner taket i hallen, kanske hinner jag måla också. Det är svårt att vänta 😉
    /Eva F

    • Jag hade väldigt höga förväntningar på deras tapetkollektion men precis som dig tyckte jag bara om Förmaket grå. Den blir säkert jättefin i er hall. Det ska bli roligt att göra ett återbesök hos er i stugan när det hänt lite mer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s