Täta fönster

Vi har äntligen kommit oss för att göra något som vi borde ha gjort när vi satte in de ”nya” fönstren i köket – nämligen täta dem. När vi köpte fönstren satt det gamla gummitätningslister i dem som vi tog bort innan vi renoverade bågarna. Gummilister blir efter ett tag gamla och spröda och behöver bytas ut. Istället för att sätta dit nya likadana har vi dock valt tätningslister av ull från Gysinge den här gången. Som det står på Gysingens hemsida så är ull ”ett elastiskt material som sväller upp i stora springor och krymper ihop där det är ont om plats. Därtill stöter ull bort fukt, medan till exempel lin och bomull drar åt sig väta. Ull är därför det idealiska materialet för tätningslister.” 

P1030863 - Copy

När vi köpte listerna följde det med nubb och först försökte vi fästa med dem men det gick inte så bra. Vi lyckades inte få in nubben tillräckligt så fönstret gick därför inte att stänga efteråt. Så i slutändan fäste vi istället med klammerpistol och det gick bättre.  Det är också bra att ha en liten hammare (i vårt fall använde vi barnens) för att kunna slå in klammer som inte går in ordentligt. Eftersom det håller på att vara lite varmare nu blir det kanske inte helt lätt att avgöra om tätningslisterna gör nån skillnad men till vintern bör vi kunna avgöra det. 

Annons

2 kommentarer

Under Fönster

2 svar till “Täta fönster

  1. Hej! Är in andra gången och läser om tätning av fönster! Bra tips! Hoppas ni följer upp hur det går i vinter sedan! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s