Skafferiet får färg

Efter att ha inlett semestern med högsta växeln på renoveringen så har vi tagit det lite lugnare nu under semesterns senare del. Vi försöker jobba på med skafferiet men annars har det inte hänt så mycket mer. Insidan av skafferiet är nu färdigspikad och efter shellackering har vi börjat måla.

Skafferiets insida shellackad.

Skafferiets insida shellackad.

Vi bestämde oss för att insidan skulle bli gul till slut men att välja exakt vilken nyans av gult var inte lika lätt. Eftersom vi fortfarande hade kvar lite färg från lekstugan där vi använde Herrgårdsgul linoljefärg från Ahlbäcks så bestämde vi oss för att använda den till att grundmåla skafferiet och sedan känna oss för allt eftersom vi fick färg på väggarna. Efter två varv Herrgårdsgult ser skafferiet ut så här.

Skafferiet med Herrgårdsgul insida.

Skafferiet med Herrgårdsgul insida.

Det är en ljusare gulfärg än vad vi först tänkte oss men vi känner oss rätt nöjda med den så det lutar åt att vi behåller den här kulören. Det visade sig också att den stämmer väldigt väl överens med tapeten vi har valt och det var ju det vi var ute efter när vi bestämde oss för gult i skafferiet. Nu återstår bara ett varv färg till och sen ska hyllorna på plats samt dörren förstås.

Tapetprov och gult skafferi.

Tapetprov och gult skafferi.

Annons

Lämna en kommentar

Under Köket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s