Pardörr

Nu är det äntligen dags – renoveringen av vår blivande ytterdörr kan ta sin början! Dörren består av två par, ett yttre och ett inre. De inre tror vi är den inåtgående originaldörren som man senare har kompletterat med det yttre paret för ökad isolering. Den yttre dörren är dessutom något slags hopplock, bland annat så är fönstren faktiskt gamla fönsterbågar som har satts ihop med speglar till ett dörrblad. Som synes på bilden så är de yttre dörrarna av varierande kvalitet beroende på att den ena har varit mer utsatt för fukt. Det dörrbladet kommer vi därför att måsta ta isär så vi kan limma ihop de spruckna speglarna och därefter återmontera allt och sist av allt måla. Det andra dörrbladet ska bara målas om i engelskt rött för att matcha fönstren, och där sitter färgen så bra att det behöver inte ens skrapas. Tyvärr är dock dörren målad med plastfärg så det blir till att måla med något sånt igen – om vi inte vill ställa oss och renskrapa och det har vi varken tid eller tålamod till. Målet är att få dörren på plats innan hösten.

Vår blivande pardörr.

Vår blivande pardörr.

Annons

Lämna en kommentar

Under Fasaden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s