Fönsterrenovering

Äntligen har vi kommit igång med fönsterrenoveringen! Efter att ha renoverat 54 fönsterbågar till vårt sommarhus kände vi oss väl inte jättepeppade på att börja om från början med ett nytt gäng fönster men nu när vi kommit till skott så är det inte så tokigt ändå. Vi har byggt oss en liten fönsterverkstad i garaget men vi rymmer tyvärr inte mer än två bågar i taget att jobba med där men vi har ju hela vintern på oss så det ska nog gå bra ändå.

Grundoljad ytterbåge.

När vi renoverat fönster tidigare har vi alltid använt oss av Allbäcks metod och linoljefärg samt -kitt. Den här gången gör vi dock inte det utan använder oss av ett vattenbaserat alkydoljesystem från Beckers. Eftersom bågarna sedan tidigare är behandlade med moderna färg och kitt och endast är i behov av underhållsrenovering så skulle linoljefärg antagligen inte fästa särskilt bra. Hade vi totaltrenoverat bågarna och fått dem trärena skulle det nog gå bra att byta färgsystem men nu är det som det är. Det känns lite emot våra principer men det man kan säga är ju att det går betydligt fortare eftersom den här färgen inte har samma torktid. Däremot så tycks det inte bli mer täckande än linoljefärg så det blir nog många varv med penseln trots allt. Hoppas nu bara att det blir lika fint som det hade blivit med linoljefärg.

Grundmålad ytterbåge.

Annons

Lämna en kommentar

Under Fönster

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s