Äntligen!

Ja, äntligen är kökstaket färdigmålat. Istället för de två varv vi hoppades skulle räcka tog det fyra varv att få färgen att täcka. Men det är egentligen inte färgens fel, utan vårt eget eftersom vi har målat för tunt. Så går det när man är van vid att måla med traditionell linoljefärg. Kökstaket har vi målat med Gysinges matta linoljefärg istället för med limfärg som det traditionellt skulle ha varit i ett sådant här tak men som vi tyckte skulle bli alldeles för kladdigt. Varför Gysinge kallar den för linoljefärg är egentligen svårt att förstå. Visserligen baseras den på linolja men det är så mycket tillsatser i den att den 1. ska målas tjockt istället för tunt 2. torkar på bara några timmar istället för flera dygn 3. penslarna måste rengöras med penseltvätt istället för bara med såpa och vatten. Vi har tidigare använt den här färgen till att måla ett papptak i vårt sommarhus och hade faktiskt inte så goda erfarenheter av den då den stänkte väldigt mycket. Men på trä upplevde vi den som mycket bättre så den är nog helt enkelt bättre lämpad för det underlaget. Bra blev det i alla fall till slut och nu kan vi gå vidare till nästa steg som blir antingen att byta de tre fönstren eller att lägga in det ”nya” golvet.

Kökstaket efter fyra varvs ommålning med matt linoljefärg.

Kökstaket efter fyra varvs ommålning med matt linoljefärg.

Annons

Lämna en kommentar

Under Köket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s