Skjutdörr

För att kunna lägga det nya golvet måste vi byta ut den gamla skjutdörren först, eftersom den nya blir smalare och golvet kommer att gå in i dörröppningen en bit. Vi hoppas kunna använda den befintliga skjutdörrskarmen och bara ta loss dörrbladet och montera dit det ”nya” på den befintliga skenan. Den befintliga dörren var gjord av amerikansk ekfanér och såg ut så här.

Skjutdörr i amerikansk ekfanér.

Skjutdörr i amerikansk ekfanér.

Efter att ha monterat loss dörrfoder och dörrsmygen gick det lossa på dörrbladet och det ser ut som att det ska gå vägen att montera dit den ”nya” dörren istället. Enda problemet är att vi måste göra hålet i väggen där bladet försvinner lite kortare eftersom det blir en smalare dörr och vi vill ju inte att den ska försvinna för alltid in i väggen och inte få fram den igen. Den ”nya” dörren är en gammal spegeldörr med glasad överdel som vi har visat tidigare i ett inlägg. Dörrens nederdel var på utsidan klädd med board, säkerligen av isoleringsskäl.

Gammal spegeldörr med board på utsidan.

Gammal spegeldörr med board på utsidan.

Vi har nu tagit bort boarden och där under såg dörren så här fin ut.

Dörren efter att boarden avlägsnats.

Dörren efter att boarden avlägsnats.

Vi är lite oroliga över att dörren ska ha slagit sig så vi kommer nog att montera den på plats först för att se att den fungerar och sedan renovera den hängandes där. Glasen ska bytas ut så att alla blir lika och dessutom hela, lös färg ska skrapas bort och sen ska den målas vit. Handtaget skall också bytas ut mot ett draghandtag och gångjärnen måste förstås bort. Men så småningom kommer den att bli jättefin.

Annons

2 kommentarer

Under Köket

2 svar till “Skjutdörr

  1. Vilken fin dörr ni hittat, kommer nog bli väldigt fint de där, bara den inte försvinner in i väggen 🙂

  2. Det är risker man får ta =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s