I tur och ordning

Det börjar synas mer och mer att det faktiskt händer något i köket, det svåraste nu är att räkna ut i vilken ordning allting ska göras. Eftersom det börjar bli kallare och kallare vill vi gärna sätta in de nya elementen i köket, men för att kunna sätta in dem måste vi först sätta upp och måla pärlspontbröstningen som ska vara bakom elementen, och för att kunna sätta upp bröstningen måste vi först göra fönstersmygarna så att vi vet hur högt och långt bröstningen ska gå, och för att göra smygarna måste vi först dra om elen till fönsterlampornas uttag… För två veckor sen var i alla fall rörmokaren hem till oss och tog bort det gamla elementet. Innan han besökte oss såg det ut så här.

Det gamla elementet i köket.

Det gamla elementet i köket.

Efter att ha tagit bort elementet började vi fixa med fönstersmygarna. Runt fönstren har vi först drevat med lindrev. Det passar utmärkt där det är trångt som runt ett fönster eftersom det inte gör något om man knölar ihop det, till skillnad från gullfiber exv. Mellan fönstren har vi däremot tätat med gullfiber. Ytterst under fasadpanelen har vi då satt en vindpapp och på insidan, under spånskivan, har vi satt en ångspärr. Egentligen är det inte att rekommendera att blanda hygroskopiska och icke hygroskopiska material såsom lindrev och gullfiber men i det här huset är det redan blandat hej vilt så vad vi än gör kan det inte göra nån större skillnad. Själva smygen valde vi att göra i mdf därför att vi kände att det skulle bli enklare att jobba med just där. Eftersom fönstren hamnar väldigt nära taken nu så rymmer vi inga uttag ovanför dem på väggen, vi har därför valt att dra om eluttagen till fönsterlamporna inne i smygen. När allt det var klart kunde vi spika upp bröstningen runt fönstren så nu ser det ut så här.

Den nya bröstpanelen i köket.

Den nya bröstpanelen i köket.

Det tar sig faktiskt! Panelen är målad 2 ggr och ska målas 1-2 varv till med linoljefärg. Vi har valt Ottossons gräddvita färg. Längst ner lämnar vi några cm glapp mot golvet så att plankorna går ta upp när rörmokaren kommer för att dra om rören till de nya elementen. När det är färdigt ska vi fortsätta med golvet och spika fast det. Sen blir det så småningom äntligen dags för skåpinredningen!

Annons

Lämna en kommentar

Under Köket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s