I valet och kvalet II

Efter förra inlägget fick vi flera bra kommentarer som gjort att vi tänkt efter två och tre gånger till om köket (tack alla vänliga människor därute!). Det lutar nu åt att vi gör ett vinkelkök, det lustiga är att vi då i princip hamnar tillbaka i hur köket såg ut innan vi började (förutom att det blir nya stommar och luckor). Den enda större skillnaden blir att vi gör ett stort gammaldags skafferi i hörnet där skafferi samt kyl/frys tidigare fanns. Man får väl se det som att de förra ägarna faktiskt visste vad de gjorde när de planerade och renoverade köket.

I en av kommentarerna tipsades vi om Gysingekök, en hemsida som vi nog aldrig varit in på tidigare, även om vi känner igen bilder på deras kök. En av bilderna på hemsidan var på detta kök:

Gysingekök.

Gysingekök.

Faktiskt var det exakt så här vi hade planerat köket från början, innan rörmokaren kom och satte griller i huvudet på oss.  Diskbänk till vänster om fönstret, skafferi till höger med spis mellan skafferi och fönster. Till och med spisen på bilden är densamma som vi har… Lite vemodig blir man när man ser hur fint det är, och hade fönstret bara varit placerat mitt på väggen så hade vi enkelt kunnat spegelvända allting. Men nu sitter fönstret lite förskjutet till vänster, även det precis som på bilden, så det funkar inte. Men får vi bara till alla detaljlösningar så kommer vårt kök bli minst lika fint som detta, det är vi övertygade om!

Annons

2 kommentarer

Under Köket

2 svar till “I valet och kvalet II

  1. Hepp, kul att se vad som händer. Måste dock hålla med om att ursprungsplanen var fin. Känns som att ni ska sikta på det ni verkligen vill ha, rörmokeriet borde väll gå lösa ni har ju brutit upp golvet och har källare under? Ha det bra och fortsätt kämpa på!

    • Jo då, det går lösa. Rörmokaren sa att det går dra om avloppet så långt men att det kunde skapa problem med fettproppar och dylikt i framtiden eftersom det skulle bli så låg lutning. Därför blev vi lite tveksamma och ändrade oss. Ibland tror jag vi lyssnar lite för mycket på vad andra säger istället för att koncentrera oss på vad vi verkligen vill…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s