Varde el

De senaste två veckorna har vi fått elen i köket dragen. Det visade sig inte helt lätt att dra om elen till spisen tex. Hade vi tänkt på det hade vi dragit om sladdarna under golvet men det kändes inte som läge att ta upp golvet – igen – bara för att kunna dra sladdarna där. Så nu blev det till att göra hål i väggarna istället för att dra bakom spånskivorna. Och så här i efterhand så hade det nog varit smartast att bara ta bort hela skivorna och sedan sätta upp nya istället för att göra hål här och var vilket vi gjorde. Men gjort är gjort, kanske vi har lärt oss något till nästa gång… Så här såg köket i alla fall ut efter att vi taget upp alla hål.

Hål, hål och mera hål.

Hål, hål och mera hål.

Det spännande var att vi i hålen kunde se lite mer av husets gamla ytskikt. När vi bytte fönstren kunde vi ana oss till en stänkmålning, den fick vi nu se en riktigt fin bit av där uttaget till diskmaskinen skulle fram.

Stänkmålning och diskmaskinsuttag.

Stänkmålning och diskmaskinsuttag.

I ett annat större hål där vi dragit el till spis, fläkt och diverse andra uttag kom det också fram en tapet, att döma av utseende från 1800-talets senare hälft.

Tapet från 1800-talets senare del.

Tapet från 1800-talets senare del.

Kanske tapeten sattes upp när familjen Lindström först flyttade in i huset på 1870-talet, av Nisse Lindström och hans hustru? Vem vet.

Annons

2 kommentarer

Under Köket

2 svar till “Varde el

  1. Vad spännande att hitta gömda tapeter! Vill ni inte skära ut en bit och sätta upp i en ram i köket, så ni kan påminnas om hur det såg ut förut?
    Elisabeth

    • Vi bestämde oss för att bara fotodokumentera tapeten och sen lämna den så kan senare generationer hitta den på sin ursprungliga plats en vacker dag. Hade vi frilaget hela väggen så vi sett om det fanns mer bevarat av tapeten hade vi nog valt att skära loss en bit men nu var det så liten bit så den ville vi inte röra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s