Såpskurat golv

I lördags var det cykelfest här i byn. För ett år sen när det var cykelfesten hade vi precis rivit ut det gamla köket och då lovade vi att nästa år då skulle vi minsann sitta i det nybyggda köket. Och löften är till för att hållas! Så på lördagmorgon steg vi upp tidigt och började städa – ut med allt byggmaterial, putsa fönstren, såpskura golvet och så möblera.

Köket tömt på byggmaterial och redo för städning.

Köket tömt på byggmaterial och redo för städning.

Förr i tiden när man såpskurade golven så hade man inte trossbotten, bara mullbänk, så då var det inget större problem om det kom vatten under plankorna. Men eftersom vi har trossbotten fylld med både sågspån och gullfiber var vi lite oroliga för att det skulle komma vatten dit. Därför valde vi att torka golvet med mopp istället för att använda skurborste. På så vis är det lättare att kontrollera vattenflödet. I övrigt gjorde vi på precis samma sätt – först ett varv rent kallvatten för att få träet att resa sig, därefter ett varv kallt såpvatten och så till sist ett till varv rent kallvatten för att få upp all såpa. Man får byta vatten ganska ofta under ett varv eftersom det blir rätt skitigt.

Såpskurning på gång.

Såpskurning på gång.

Barnen blev som tokiga av glädje över att äntligen få vara i köket igen och rusade runt där inne som yra höns. Det här är ju husets största rum så här finns gott om plats att springa runt, runt – särskilt när det är tomt på möbler.

Raska fötter springa...

Raska fötter springa…

Vi valde att bara ställa in köksbordet och stolarna eftersom det fortfarande är massor av arbete kvar. Men nu kan vi i alla fall sitta här och äta!

Dukat och klart!

Dukat och klart!

Annons

Lämna en kommentar

Under Köket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s