Blivande skjutdörr

Idag har vi burit in den blivande skjutdörren för att på plats titta närmare på hur den passar in. Man kan ju tycka att vi skulle ha gjort det för länge sen men vi har inte sett det som prioriterat kan man väl säga. När vi började renovera köket trodde vi att vi skulle bli tvungna att göra klart skjutdörren före golvet men det visade sig ganska snart att det inte var nödvändigt och då hamnade den ganska långt ner på listan. Men nu har vi verkligen börjat sakna möjligheten att stänga till mellan kök och vardagsrum så det börjar nog vara dax att renovera dörren och få den på plats.

Den blivande skjutdörren från kökssidan.

Den blivande skjutdörren från kökssidan.

Det vi funderar på just nu just kring denna dörr är vilken färg den ska bli. Ursprungligen såg vi den vit framför oss men nu känner vi oss inte längre så sugna på det. På den sida som blir mot köket är dörren delvis trären och vi är lite inne på att göra hela den sidan av dörrbladet just trären. Alternativ två är att måla den engelskt röd, eller alternativ tre att ådringsmåla den. På andra sidan är den brunmålad. Kanske färgen där bara går rekonditionera med linolja och sedan behålla. Vi får väl se, det beror på hur mycket åverkan vi måste göra när vi tar hand om de skador som måste lagas i.

Skjutdörren från vardagsrummet sett.

Den blivande skjutdörren från vardagsrummet sett.

Annons

2 kommentarer

Under Köket

2 svar till “Blivande skjutdörr

 1. Anna

  Hejsan,
  tack för en trevlig blogg och en motvikt till den vanliga renoveringshetsen att bli klar snabbast möjligt! Här tar vi det nog ännu långsammare men det kanske beror mycket på att vi kan mindre 🙂

  Vi har också tänkt åstadkomma en skjutdörr, mellan nybyggd groventré och kök, av en överbliven glasad balkongdörr. Skulle verkligen uppskatta konstruktionstips när ni kommer så långt!

  //Anna

  • Absolut! Ska se till att göra ett inlägg särskilt om det. Och vad skönt att höra att det är fler som tar det lugnt med renoveringen. Ibland känner man sig som ensam när andra renoverar sina kök på ett par veckor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s