Dörrar och lådor

Vi har litet försiktigt påbörjat tillverkningen av stommarna för lådorna i köket. Men mest handlar det just nu om att räkna ut hur konstruktionen ska se ut. Vi har surfat runt en hel del på nätet för att försöka hitta ledtrådar till hur tillverkningen ska gå till och den sida som vi hittills har haft mest hjälp av till just lådorna är bloggen Birgittas hus. Birgittas söner är kökstillverkare och deras kök har bla varit med i reportage i Lantliv. Ni hittar inlägget om hur de byggde Birgittas eget kök här där det finns några bra bilder som vi tagit hjälp av. Ursprungligen tänkte vi sinka lådorna men efter tjugo månaders köksrenovering börjar tålamodet tryta så nu har vi bestämt oss för att hoppa över det. Hade vi haft en sinkmaskin så det gick lite lättare och snabbare kanske vi fortfarande hade gjort så men nu får det bli en kompromiss så det blir klart nån gång. Lådorna kommer att löpa på björklister för att få bra glid så att de inte kärvar. Utseendet på våra köksskåp kommer att bli liknande det på bilden nedan med två luckor upptill och två luckor nedtill samt tre lådor under arbetsbänken.

Platsbyggt skåp i Birgittas hus. Foto: www.birgittashus.blogspot.com

Platsbyggt skåp i Birgittas hus. Foto: http://www.birgittashus.blogspot.com

För tillverkningen av spegelluckorna har vi hittat den här sidan. Det är från den finska TV-serien Strömsö som verkar vara deras version av Äntligen hemma. På nätet finns både bilder och en instruktionsfilm från serien till hur man kan tillverka spegelluckor liknande bilden nedan.

Skåp med spegellucka från det finska programmet Strömsö.

Skåp med spegellucka från det finska programmet Strömsö.

Annons

2 kommentarer

Under Köket

2 svar till “Dörrar och lådor

  1. Roligt att ni fått lite tips av min blogg. Och vilket fint hus ni har!
    Lycka till med den fortsatta renoveringen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s