En fråga om tycke och smak

Av någon anledning har funderingar på tvättstugans framtida utformning tagit upp tankarna mycket på sista tiden. Detta är något som förmodligen ligger ganska långt fram i renoveringen av huset, men att tänka på saken skadar väl aldrig? Tidigare har inspirationen till hur tvättstugan ska se ut lutat åt Villa Villekulla-hållet. Pärlspont på väggarna, högskåp också byggda av pärlspont, öppna hyllplan på väggen över diskbänken och så vidare. Men nu har plötsligt helt motsatta tankar dykt upp i huvudet.

Köket i Villa Villekulla med ett sådant högskåp som vi tänkt oss till tvättstugan.

Köket i Villa Villekulla med ett sådant högskåp som vi tänkt oss till tvättstugan.

Mellan 1939-1986 fungerade den kammare som idag är tvättstuga i vårt hus som kök. Åtminstone delar av den köksinredning som då fanns där inne finns fortfarande kvar i huset och används nu nere i källaren. Tänk om man skulle återställa de skåpen till tvättstugan och ge rummet mer av en 40-talskaraktär? Vår tanke med renoveringen har varit att låta huset styra vilken tidsperiod vi renoverar i, och efteresom huset fick sin nuvarande utformning i slutet av 1800-talet så försöker vi hålla oss till den tiden, men tvättstugor var ju inte något som fanns då, så varför inte?

Köket i vårt hus 1951, nuvarande tvättstugan.

Köket i vårt hus 1951, nuvarande tvättstugan.

Vad tycker ni? Villa Villekulla eller typ Underbara Claras underbara pastellkök?

underbaraclara_kok

Annons

Lämna en kommentar

Under Tvättstugan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s