Framtidsplaner

De senaste månaderna har renoveringsarbetet här på gården stått mer eller mindre helt stilla. Så mycket har kommit i vägen, sjukdomar, arbeten och annat. Vi hade hoppats att köket skulle vara helt klart till påsk då det har gått precis två år sen vi började, men vi inser nu att de sista åtgärderna där får vänta till i sommar. Tidigare hade vi beslutat att vi skulle koncentrera oss helt på ett rum i taget och inte börja på något nytt innan allt var färdigt i ett rum men vi har nu bestämt oss för att frångå det. Nästa rum vi planerar ta oss an är farstun och kapprummet och där ska det sättas igen ett fönster och en dörr samt tas upp en ny dörr och flyttas tillbaka ett fönster i ursprungligt läge. Detta är ju åtgärder som måste göras sommartid när man bor så långt upp i norr som vi så valet står mellan att göra det i sommar – trots att köket inte är klar, eller att vänta till nästa sommar och låta renoveringsarbetet stå stilla mer eller mindre ett helt år. Och av de två valen kändes det inte så svårt att välja det förra. När fönster och dörrar väl är åtgärdade kan vi ta oss an köket igen och göra det klart innan vi fortsätter med farstu och kapprum.

Den blivande farstun som den ser ut idag.

Den blivande farstun som den ser ut idag.

På bilden ovan ser ni hur den blivande (eller före detta) farstun ser ut i dag. Där skoskåpet står ska det in en pardörr och fönstret ska sättas igen. Plastmattan på golvet skall bytas ut, till vad har vi inte riktigt bestämt oss för ännu. Mot trappan till höger i bild finns en spaljé som ska ersättas av en vägg, alla väggar ska sedan kläs med pärlspont.

Kapprummet idag sett från köket.

Kapprummet idag sett från köket.

I det blivande kapprummet (nuvarande hall) ska den befintliga ytterdörren sättas igen (till vänster i bilden ovan) och det lilla befintliga fönstret ersättas av ett fullstort i ursprungligt läge. Dörren till toaletten (till höger i bild) skall bytas ut och även här ska det bytas golv och väggarna kläs med pärlspont. Vi brukar undvika att låna bilder från andras bloggar och lägga in här men vi hittade den här bilden på bloggen Granne med Selma som så bra visade hur vi tänker oss att kapprummet kommer att se ut så den här gången gör vi ett undantag för den regeln.

Idag finns ett litet fönster även på toaletten så att det fönstret tillsammans med hallfönstret utifrån ser ut som ett fullstort fönster men i och med att vi flyttar tillbaka fönstret i ursprungligt läge så kommer vi att sätta igen toalettfönstret. För att ändå få in lite ljus dit funderar vi på en spegeldörr med glasad överdel liknande den på bilden från Granne med Selma, men med frostat glas för att hindra insyn förstås.

Fönstret till hall och toalett till vänster om farstubron i bottenvåningen.

Fönstret till hall och toalett till vänster om farstubron i bottenvåningen.

Annons

Lämna en kommentar

Under Hallen, Kapprummet, WC

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s