En färgfråga

Plötsligt så händer det, renoveringen av skjutdörren till köket är påbörjad och hålet mellan vardagsrummet och köket håller på att få sin rätta utformning för att passa till dörren. Det är tur man har släktingar som kan hjälpa till när det verkligen behövs… Nu är det bara en stor fråga som kvarstår att svara på gällande just detta – vilken färg ska dörren bli?

Den blivande skjutdörren från kökssidan.

Den blivande skjutdörren från kökssidan.

Vi vill måla dörren en färg som ska matcha kökets färgsättning så då finns det fyra vägar att gå – vi kan måla den vit, gul, grön eller röd vilket är de färger som finns i tapeten och inredningen. En vit dörr känns ju ganska enkelt att utföra, det är bara att använda sig av samma gräddvita linoljefärg som vi har målat köksinredningen och boasering i så är det klart. Men kanske det blir lite tråkigt med så mycket vitt i köket? Kanske det vore roligare med en kulört dörr? I skafferiet har vi målat med Ottossons Herrgårdsgula linoljefärg vilken stämmer väldigt väl överens med den gula bottenfärgen i tapeten vi valt till köket, kanske det vore något?

Kökstapeten med gul bottenfärg.

Kökstapeten med gul bottenfärg.

Man skulle ju också kunna måla dörren en mörkare gul med gullockra för en äldre känsla men eftersom dörren är från 1900-talet så passar nog en ljusare gul ganska bra. Eller så skulle man kunna göra en gul björklasyr.

Björklasyr från Gysinge.

Björklasyr från Gysinge.

Samma sak gäller grönt, man skulle kunna måla kromoxidgrönt men Gysinges Jugendgröna skulle nog passa bättre in i den tidsanda vi valt till köket. Och här i trakten har det varit ganska vanligt med grön björkådringsmålning så det skulle man ju också kunna göra. Det fjärde alternativet, röd, skulle man också kunna tänka sig i två olika varianter – engelskt röd eller mahognylasyr.

Mahognylasyr från Gysinge.

Mahognylasyr från Gysinge.

Hur i hela friden ska vi kunna bestämma oss för ett av dessa nio alternativ?

Annons

4 kommentarer

Under Köket

4 svar till “En färgfråga

  1. Lisa

    Jag röstar på vit! Är ingen vit-person direkt annars, men dörren är så vacker i sig själv!

  2. Jag tycker det vore trevligt med en koppling mellan dörr och skafferi – jag röstar för Herrgårdsgult – varmt och fint! Fast det är svårt att säga när jag inte sett köket i sin helhet, på riktigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s